BEFEJEZÉSHEZ kérjük görgessen lefele.

Kérjük válassza ki azt a területet ahonnan az oldalunkat látogatja, így egy nagyobb termék skálát láthat helyi termékekkel kiegészítve!


Piros ribizli 3liter

PIROS RIBIZLI:

Savanykás ízű, magas C-vitamin tartalmú, tumor ellenes hatású finomság.

A piros ribizli kiváló antioxidáns forrás, hiszen magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, négyszer több van benne, mint a narancsban. 100 grammjában 30-40 mg található. Nem véletlenül alkalmazták már korábban is skorbut ellen eme fanyar ízű bogyós gyümölcsöt.
Flavonoid tartalma hatékony segítséget nyújt a szabadgyökök elleni védekezésben, segíti a C-vitamin felvételét a májban, vesében és mellékvesében, a gyümölcsben található béta-karotinnal együtt - több kutatás is kimutatta - daganatmegelőző hatása is van.

a C-vitamin mellett tartalmaz B1-vitamint, mely a sejtek, különösen az idegsejtek működéséhez elengedhetetlen, növeli az energiaszintet, javítja a koncentrálóképességet és az anyagcsere folyamatokat; B2-vitamint, mely segíti a zsírsavak lebontását, fontos szerepet tölt be a szöveti légzésben, az oxidatív funkciókban és a méregtelenítésben;  B6-vitamint, mely ajánlott szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére, álmatlanság enyhítésére, premenstruációs tünetek csökkentésére és E-vitamint, amely az immunrendszer erősítésére, szívbetegségek ellen, szennyező anyagok ellen ajánlott. Sejtszinten fejti ki hatását, ezért az öregedés folyamatát is lassítja.

A ribizli a többi gyümölccsel kitünő vértisztító, és kapilláris vérereket javító, így működésüket serkentő. Bebizonyított tény, hogy az idősödő ember veséjének működése a kor előrehaladtával fokozatosan csökken. Ez a helytelen táplálkozás következménye az életünk során, ugyanis fokozatosan eldugulnak a vese kapilláris vérerei, s csökken a vese működési képessége. A bogyós gyümölcsök fogyasztásával ez a folyamat késleltehető, sőt egyesek szerint a homoktól, esetleg a kőtöl is megszabadulhatunk. Erre a leghatékonyabb gyümölcs a ribizli.

 

Az egyik legjobb szer a vér savtalanítására, illetve a vér sav-lúg tartalmának egyensúlyozására. Ez a tevékenység kihat az egész szervezet egészségére, illetve szinte minden betegség gyógyítására érdemlegesen hat.

 

Egy harmad piros ribizli két harmad almalé.

35 Lei db


< Vissza a termékekhez