BEFEJEZÉSHEZ kérjük görgessen lefele.

Kérjük válassza ki azt a területet ahonnan az oldalunkat látogatja, így egy nagyobb termék skálát láthat helyi termékekkel kiegészítve!


Király búza liszt 10kg-os zsákban
KBL-120
Ez a liszt a legjobb lisztünk!
Sütőipari A1-A2 minőségű! liszt. Kelt tészták, sütemények, kenyér sütéséhez.

Egységár bruttó: 255.-Ft/kg


Kelt tészták, sütemények, kenyér sütéséhez használható fel legjobban.

A számok a lisztek elnevezésében, úgynevezett hamu tartalmat jelentenek, ami az ásványi anyag tartalomra utal. Gyakorlatilag az elégetett liszt után visszamaradó hamu jelzi az ásványi anyag tartalmat. Látható, hogy a teljes kiőrlésű tönköly liszt esetében a 300-as szám már magasabb ásványi anyag és szerves anyag tartalmat jelez, hiszen a teljes kiőrlésű lisztekbe a csírát, maghéjat is megőrlik, így rostban, vitaminban gazdagabbak.
Általában a lisztek E-,B-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot tartalmaznak. Sokszor beszélnek arról az emberek, hogy minden föld ki van már zsigerelve. A kizsigereléssel csak részben egyet. Egy jó gazda, akinek a megélhetését adja a föld, gondját is viseli, hogy évről évre termelhessen.
Magas minőség alatt azt értjük, hogy valóban jó minőségű búzából készültek a lisztek, minden szintetikumokat nem tartalmaznak, ezért az áruk nem igazán hasonlítható össze egy teljesen más paraméterekkel rendelkező termékkel.
A Király búza fajtanév, a nemesítő, Varga Frigyes, nevezte el Triticum Rex-nek. Olyan beltartalmi, sütőipari és termeléstechnológiai  és kulináris élvezetet adó tulajdonságai vannak, ami miatt a legmagasabb minőségi kategóriába sorolható. Az ilyen minőségű búzát javító búzaként is alkalmazzák, ami annyit tesz, hogy a takarmány búzát (olyan közönséges búza, amelynek alacsony a fehérje- és sikér tartalma, rossz a sikérterülése és esésszáma)  étkezésre alkalmassá tehetik vele.
A félbarna liszt a malmi technológiából adódóan sötétebb, magasabb a hamu tartalma, nem két liszt keverékéből áll össze.
Minden lisztnek van ásványi anyag tartalma, a Király liszt, a Teljes kiőrlésű tönkölyliszt és a félbarna kenyérliszt ugyanúgy tartalmaz ásványi anyagokat.
Király Roland
Családellátó alapító

Varga Frigyes
gabonakutató-nemesítő

Kovács József
A Magyar Családellátó Szolgálat lisztek
felelőse, szakértője és gyártási ellenőre

 


A Magyar Családellátó Szolgálat, hosszú előkészítés után, el kezdi forgalomba helyezni a kitűnő, Alföldön termesztett búzákból, alföldi malomban őrölt, saját márkás lisztjeit.
Célunk a természetes, adalékanyagmentes, igazi, régi-minőségi liszt újraélesztése.


52.5 Lei db


< Vissza a termékekhez